Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2020. március 24., kedd

KEDD

Kedves Gyerekek!

Hogy Ti milyen ügyesek vagytok! Már többen elküldtétek az elvégzett írás feladataitokat tegnap! Szuper kis gondolattérképeket készítettetek! Többségben cicákról olvastam. :)
Egyben, minden megkapott munkátok után küldöm majd a kis összegzést, mindenkinek személyesen. A gondolattérképről egyébként nem igazán volt szó eddigi tanulmányaitok során.
Tudjátok miért olyan hasznos?
Mert a tanulásotokat könnyítheti. Egy-egy témáról összeszeditek az összes ismereteteket, azt felvázoljátok egy ilyen gondolattérképként, és kiderül, milyen sok mindent el tudtok róla mondani.

Ezt a tanulási technikát  sok tantárgynál tudjátok majd használni. Színeket is lehet használni hozzá, az segít az emlékezésben. Mindig középre kell kerülnie a címnek, amiről írsz, onnan ágaznak el a további információk. Olyan lesz, mint egy terebélyes fa. A térképen szerepelhetnek rajzok, jelek számok is. Úgy tanulsz általa, hogy el sem kell olvasnod, csak rápillantanod. Igazán egyszerű tanulási forma.




Ma lenne technika óra. Ígértem gyurmafigurákat. Persze a saját fantáziátokat is használjátok!Továbbá belinkelek egy videót, amiről a már ügyesebbek készíteni tudnak rózsát és fonott szívet is akár.






Jöjjön zárásként Rumini folytatása. 


Jó tanulást kívánok mindenkinek! 

Szeretettel,

Kinga néni

Kelt.: Bp., 2020. III. 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése