Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. május 1., kedd

Utolsó áprilisi hetünk

A hét elején többen is hoztak virágot az osztályba, jó volt illatozni, megcsodálni őket. Szonja kis csokrot is kapott Bulcsútól, akinek járt a dicséret a figyelmességéért. 


Zsombor is igen figyelmes volt osztálytársaival. Sok-sok, számára fölösleges matricát adott ajándékba kis társainak. A tanórák előtt osztottuk ki őket. Figyelve, hogy mindenki kapjon belőle olyat, amilyen még hiányzik az albumából.




Pénteken a művészeti projektnapot tartottunk az iskolában. Az első négy óra volt megtartva, amelyeket a művészetek szőttek át tartalmilag. Olvasáson és íráson meséket szőttünk, ezeket a történeteket lapon írt kis szavak motiváltak. Nagyon fordulatos kis meséket írtak a gyerekek, amelyekben megjelent a tánc, a színház is. A végén eljátszották őket. Igazán izgalmas volt. Írásórán még egy titkosírást is megfejtettünk. Még matematikán is a színházi sorokat, oszlopokat számoltuk egy szöveges feladatban.  


Etikán mozdulatokat utánoztak a gyerekek. A választott diáknak ki kellett találni, hogy ki a mozdulat irányítója. Figyelmet, utánzókészséget, koncenntrációt igényelt a játék. 


A héten sokat készültünk az anyák napi ünnepségünkre. Igen sok odafigyelést igényelt mindez a gyerekek részéről. Ismét tartalmasan töltöttük a tanórákat, foglalkozásokat. A szabadban maradt idő azért az önfeledt játszásra is. S hogy milyen leleményesek a gyerekek, azt az alábbi képek is mutatják. Mindenben lehet játékot találni. Mátééknak a bólyából sikerült sisakot, hangosbemondót alakítani. Nagyon élvezték. 

Vikire pedig ismét nagyon büszkék vagyunk. Fellépett ugyanis az idei Gulner Gálán a versmondón szerepelt versével. Sokan dicsérték, milyen bátran kiállt, és szavalt a színpadon. 

Szeretettel: Kinga néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése