Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. május 19., szombat


A héten olvasás órán befejeztük a betűk tanulását. Nagy volt az öröm! Év végéig az értő olvasás gyakorlásáért verseket, meséket fogunk olvasni, feldolgozni. Továbbra is nagyon fontosnak tartom, hogy szánjanak időt otthon Önök is a gyerekeiknek az esti mese olvasására. Hiszen ezáltal nagyon sokat fejlesztik fantáziájukat, képzelőerejüket. Viselkedési mintákat hordoznak a mesék, általuk könnyebben alkalmazkodnak, oldják meg problémáikat. Elengedhetetlen tehát az egészséges érzelmi, értelmi fejlődéshez.


A gyerekek kiállásukat, kommunikációjukat az osztály előtt tartott kis előadásaikkal is erősítik. Külön öröm, hogy mindezt maguktól szeretnék. Az ötleteket ők hozzák, és bizonyos témákról beszámolnak társaiknak. A hét elején Máté, a hét végén pedig Bogi állt ki az osztály elé, és meséltek választott témáikról.
Máté tömegközlekedési járművek  tárgyait hozta be az osztálynak, elmesélve, hogy mire használatosak azok.



Bogi pedig a Fővárosi Nagycirkuszban látott vízi bemutatós élményét mesélte el.

A héten az ének- és rajzórán komplex módon találkozott a balett téma. Énekórán Tchaikovsky: Hattyúk tava művéből hallgattunk meg egy részletet, melyet balett előadásban is megnéztünk. Rajzórán pedig elkészítettünk egy balett táncost, melynek szoknyájához a harmónika hajtogatás technikáját is megtanultuk.


Szerintem nagyon szépek lettek!
A fiúk mondjuk megjegyezték, hogy ez egy kicsit lányos téma, de ennek orvoslására a következő órára igazi fiús témát választottam nekik. Spatulából repülőbábot készítettünk, melyet  felhős díszletben reptettünk. Nagy sikere lett, még a lányok körében is. 












Néptáncon az anyák napjára bemutatott táncunk után igazi táncházi hangulatot teremtettünk. Ugrós táncot jártunk, "seprűs" és "állatos" játékokat játszottunk. Az óra végén pedig megköszöntöttük Szonját névnapja alkalmából. Jól jött a frissítő és a nassolnivaló, amivel készült az osztálytársainak. Ezúton is köszönjük azokat!




Még egy sikerről is beszámolhatok, mely három tanulónkat érinti. Szonja, Jázmin és Zsombor sakkszakköri eredményeiről. A házi versenyükön Szonja I., Zsombor II., Jázmin pedig a III. helyezett lett. Gratulálunk Nekik! 


Tartalmasan telt hát ismét a hetünk. Szép, pihentető Pünkösdi hétvégét kívánok mindenkinek!

Szeretettel: Kinga néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése