Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. április 21., szombat

Hosszú hetünk

Mondhatom, jól elfáradtunk a gyerekekkel a héten. A sok tanóra, foglalkozás mellett a meleg idő is nehezítette a koncentrációt. Most már valószínűleg év végéig marad a jó idő, így hát igyekszünk több időt tölteni a szabadban.
Programunk is akadt bőven ezen a szép, hosszú héten.
Többek között Király Bence focis sikereiről írnék pár szót. Bence kitűnő labdaérzéke korosztályában kiemelkedő. Ezt kolléganőink: Gyöngyi néni is és Nóri néni is így látta, s Noellel együtt edzették őket a héten tartott Kandó Téri Általános Iskolában rendezett focimeccsre. A versenyre végül Bencét vitték, egyedüli elsősként, ahol a csapat nagy küzdelmekben vehetett részt. Az elődöntőben nyertek, a döntőben viszont erős ellenfelük akadt. Nagyon büszkék vagyunk Bencére és persze Noelre is! Csak így tovább fiúk!

Nóri néni képei a verseny utánról:




A gyerekek egészsége érdekében minden héten gyümölcslevet kapnak az osztályok. Ezen a héten egy újabb márkájú üdítőt kaptak a gyerekek. Nagyon ízlett nekik a nedü, amely 100%-os gyümölcstartalmú.

A meleg idővel a virágok is pompáztak a héten Ez inspirálta technika óránkat is, amikor színes virágokat alkottunk ragasztással. Nagyon élvezték a gyerekek. Bulcsú kreativitása után többen labdát is gyártottak a megmaradt papírokból.







Persze a szép virágokhoz nélkülözhetetlen az eső. Abban is volt hét elején részünk. Rajzórán többek között esernyős figurát is ábrázoltak a gyerekek.


A szombati nap egészen rendhagyóra sikeredett, már ami az olvasás órát illeti. Egyrészt a szőnyegen tanultunk, másrészt igazán játékosan. Meseszövő feladatként a gyerekeknek képek alapján kellett történeteket alkotniuk. Egyszerre négyen húztak képet, amiből alakult a mese. Ez az egy feladat  fejleszti a gyerekek beszédkészségét, kommunikációját, szövegértését, kreativitását és társas kapcsolataikat is. Miután megszülettek a történetek, címeket is adtunk nekik. A legkedvesebbről pedig képet kellett készíteniük. Igazán élvezetes volt. Meséltessék el otthon őket!




Délután nem maradhatott ki a szabad játék sem. Örülök, hogy kaptunk aszfaltkrétát. Ott is szép képek születtek. Kiemelendő Zéti nap pillangója és Levi limuzinja. 😊




Nagyon szép, pihentető szombat délutánt és vasárnapot kívánok! 
Szeretettel: Kinga néni ❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése