Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. szeptember 30., vasárnap

Negyedik hetünk

Nehézkesebben indult a hetünk egy kicsit a szokásosnál. A hétfő néhány diáknak fáradtabban indult a korábbi hétkezdéshez képest. Szerdáig a magatartása is  jópár fiúnak hagyott némi kívánnivalót maga után. Sajnos, a hét közepéig naponta beszélgettünk az iskolai szabályokról, helyes viselkedésről. Mindez a hét végére rendeződött, már jókedvvel, vidámabban töltöttük el napjainkat. Jöjjenek a szép pillanatok sorban!

Az udvari játékot említeném legelőször. Az osztályközösség nagy része például együtt játszik. Nagy örömmel alkották meg kint az udvaron először a lányok saját kis boltjukat, ahol gesztenyehéj díszeket, s a természetben fellelhető kincseket árultak. A fiúk is részt vettek a "munkában". Öröm nézni, mennyi kreativitás van bennük. Mindenkinek megvan a feladata: árubeszerzés, faragás, nyitva tábla kezelés stb.






A képek két délután készültek. Szeretik tehát nagyon ezt a játékot játszani.

Ismét ünneplés volt a héten. Három szülinapot is tartottunk. Először Izáét. Gyönyörű, egyedi tortával kedveskedtek neki szülei. Iza háziállatainak képe volt látható a tortán. A gyerekek nem győzték csodálni. Ágota néni felvételeit mutatom Iza szülinapjáról:





Másnap tartottuk Szonja és Ramón szülinapját. Nagy volt tehát a boldogság, ismét két tortaszeletet lehetett enni. Rami tortájának különlegessége, hogy anyukája készítette. Mondta is, hogy megdicséri érte anyukáját, mert nagyon finom lett. Szonjának pedig gyönyörű unikornis marcipánja volt, és nagyon ízlett a gyerekeknek a habos, gyümölcsös íz.






Köszönjük a csodaszép tortákat, és Isten éltesse a kis diákjainkat még egyszer!

A múlt héten említettem, mily nagy örömmel láttam, hogy Ákos önállóan olvasni kezdett egy szünetben. Ezen felbuzdulva a héten Kitti, Rami és Milán hozták magukkal könyveiket, amikből olvastak szabadidejükben. Olyan jó volt látni. Ígértem nekik is kis oklevelet az elolvasott könyvek után.



Magyar órákon a postaládájukba a gyerekek szókereső időkitöltőt kaptak. Már sokkal ügyesebben megtalálták a várt szavakat a betűrengetegben.
Új játékkal is megismerkedtek, a "Betűleves" játékkal és a képrejtvénnyel. Néhány kép a játékokról:




Pénteken tartottuk az iskolánkban osztály szinten  A népmese napját. Beszélgettünk Benedek Elekről, akinek születése napján ünnepeljük a meséket. Hangoskönyv formájában hallgattuk meg két meséjét, amikről a nap folyamán több órán keresztül beszélgettünk. Technika órán pedig bábokat keszítettek a gyerekek, hogy azután a cselekményeket maguk is eljátszhassák. A két mese 
Az okos lány és Kolontos Palkó voltak.













A meséken túl sok szép zenét is hallgattunk a héten. Egyrészt a rajz- és technika órák  alkotása közben szoktunk, de van hogy csak úgy, mert a gyerekek szeretnének, illetve relaxáció okán is. Megígértem nekik, hogy felteszem ide azon dalok előadóit és a dalok címeit, amiket sokat hallgattunk már, és amiket nagyon szeretnek a gyerekek.

Szalóki Ági - Gingalló
Szalóki Ági - Libegő
Szalóki Ági - 4-es 6-os
Szalóki Ági - Pista bácsi
Palya Bea - Dunna, dunna
Palya Bea - Hogyha nékem...
Bánáti népdal - Tiszáról fúj a szél ( így találják meg a youtube-on)

A dalok hallgatása rajzórán, alkotás közben (Itt épp őszi faágat ábrázoltak a gyerekek.):










A pénteki napunk ismét különleges volt, hiszen másodszor jött ebben a tanévben a gyerekekhez Szonja apukája, Péter bácsi, foglalkozást tartani. Azt mondhatom, nagy kiváltság ez az osztálynak, hogy részt vehetnek ilyen kiváló foglalkozáson. A mostani alkalmon már igazi versenyfeladatokkal is megismerkedhettek a gyerekek. Persze a kis robotokkal való játék sem maradt ki, illetve újabb plüss figurákat is megismertek a gyerekek Szonjáék által. 
Még jutalmat is kapott mindenki, egészséges nassolnivaló formájában.
Ismét nagyon köszönjük az értékes foglalkozást az osztály nevében. Azt is, hogy annyi mindennel készül a gyerekeknek. Várjuk legközelebb is!








Az idő csak megy, holnap már kezdődik egy újabb hét. Bízom benne, hogy nagyon jól telik majd. Addig is jó pihenést mindenkinek!
Szeretettel: Kinga néni

2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Kinga néni! Szabó Béláné vagyok a Szabó Csenge nagymamája.Teljesen el vagyok ragadtatva, hogy bemutatja a gyermekek életét a tanítás alatt.Csak köszönetet tudok mondani ezért a jó kezdeményezésért! Még egyszer köszönöm. Sok sikert kívánok. Üdvözlettel: Szabó Béláné (Egy nagyi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nagymama!
      Nagyon szépen köszönöm kedves szavait! Örömmel olvastam.Igyekszem megörökíteni az osztályunk szép pillanatait, melynek egyik fő célja, hogy Önök lássák gyermekeik, unokáik mindennapjait.
      Szeretettel üdvözlöm:
      Kinga néni

      Törlés