Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. szeptember 10., hétfő

Elkezdődött egy újabb tanév

Immár a második osztályban találkoztunk újra a múlt héten egymással. Nagy volt az öröm, sok volt az élmény. Jó volt látni mindenkit! A gyerekek nem győzték mesélni a szünidőben történteket.
Az első tanítási órákon megnézegettük az új tankönyveket, átbeszéltük, mi mindennel fogunk foglalkozni idén, mire kell majd odafigyelni. Megbeszéltük, hogy nem lesz tájékoztató füzetük, mint ahogyan nekünk sem lesz kézzel fogható naplónk. Mégis mindenről értesülnek a szülők az E napló segítségével. A gyerekek megismerkedtek Ágota nénivel, akitől kis ajándékot is kaptak. Azt gondolom, Ágota néni kedvességével hamar belopja magát a gyerekek szívébe.
Vackorral is újra találkozott mindenki. Az első héten Iza vihette haza a hétvégére példamutató magatartásáért és szorgalmáért.
Vackor kis barátai is bemutatkoztak: Róka és Törpe.
Ők az olvasásórák segítői lesznek.
A héten már a tanulás is elkezdődött.
Az olvasás és az írás mellé egy új tantárgyunk is lett, mégpedig a nyelvtan.  Idézetekkel is díszítettük a füzeteket, melynek jelentését, értelmét megbeszéltük.
Fontosnak tartom, hogy a gyerekek motiváltan gyakorolják az írást, olvasást egész évben. Ennek érdekében saját postaládát készített mindenki. A ládába leveleket írhatnak egymásnak, és fogadhatják az én üzeneteimet is. Továbbá időkitöltő feladatot találhatnak benne, amit az órán hamar elvégzett feladat után tölthetnek ki.

A nyáron sikerek is érték a gyerekeket, melyről folyamatosan beszámolhatnak az osztályban. Legelőször Zsombor hozta be a sakkversenyen nyert kupáját. Mindenki gratulált neki. Büszkék vagyunk rá!
Az élményeiket a gyerekek ábrázolhatták is az első rajzórán. Csodás emlékelet színeztek. Kiállítást is rendeztünk belőlük.



Énekórán pedig különböző zöldséghangszerek hangjait hallgattunk az ismételt dalok mellett. Megbeszéltük, hogy bármiből készíthetünk mi is hangszert. Már vannak is ötleteink.


Szülinapot is ültünk. Balázskát köszöntöttük szeretettel. Köszönjük a finom tortát ezúton is!


Új faliújságot is avattunk az első héten, melyen az adott évszak verseit, ünnepeit, díszeit szemlélhetjük majd. 
S, hogy így beköszöntött az ősz, vele az új tanév, kívánok magunknak sok erőt, kitartást, szép, megvalósítható célokat és türelmet! 

Szeretettel: Kinga néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése