Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. szeptember 23., vasárnap

Harmadik hetünk

Ezen a héten is sok szép élmény érte az osztályt. Most jó sok képet sikerült megörökítenem.
Az iskolai gyümölcsök mellé a héten egy tálca friss zöldséget is kaptunk. Uborkát, salátát és paradicsomot. Egyik reggelünket tehát a zöldségek falatozásával kezdték a gyerekek. Pillanatok alatt elfogyott, nagyon ízlett mindenkinek.




Jó idő lévén igyekeztünk minél több időt tölteni a szabadban. Táncórán is az udvaron körjátékoztunk, a gyerekek nagy örömére. Kell is a mozgás, mert néhányan nagyon nehezen bírnak végigülni egy tanórát is. A kinti játékok közül a héten a repülő reptetés volt a favorit a fiúk körében. Nem győztek elég repcsit hajtogatni.


Persze mellette a foci sem maradhatott el. Kérték is egyik délután, hogy örökítsem meg a csapatukat egy fotón.
Íme a kért kép:

Már-már hagyomány, hogy az osztály tagjai kis előadásban számolnak be iskolán kívüli elfoglaltságaikról. Így volt ez a héten is. Viki az énekórára hozta be legújabb hangszerének, a fuvolának síp részét. Megcsodáltuk mindannyian. Megnéztük a tömegét is, megállapították a gyerekek, hogy jó nehéz. Majd később egyben is meghallgatjuk a hangját, mikor már Viki elsajátítja a hangszer használatát.


Ezen a héten volt az első tematikus napunk is, mégpedig a környezetvédelemről szóló, pénteken. Egész nap, minden tanórán érintettük környezetünk védelmének fontosságát.
Etika órán egy mesét néztünk a szemetes városokról.


Sokat beszélgettünk, hogy mi mit tehetünk ellene. A szelektív hulladékgyűjtésre is kitértünk. Van is egy ilyen kukánk az osztályban, ezt is szemügyre vettük. Bulcsú pedig épp erre a napra hozta be lemerült elemeit, amit az erre a célra tartott kukában kívánt kidobni.

Nyelvtan órán is a környezetvédelemmel kapcsolatos szavakat, mondatokat tanulmányoztuk. Az helyesírását gyakoroltuk. Matematika órán a fejben számolást gyakoroltattam, a "Föld"labda dobásával. Mellette egy egyszerű sudoku játékot is játszottunk.
Egész nap a gyerekek a padtársukkal készítették el figyelemfelhívó plakátaikat. Nagyon ötletes munkák készültek.





Be is mutatták egymásnak elmagyarázva, hogy mit rajzoltak.










Viki egy Föld golyót is rajzolt külön.

Az utolsó pénteki órán, a technikán gyurmáztak a gyerekek a terepasztalra egy várost, egy tengert és egy erdős területet. A fantáziájukra bíztam, mit készítsenek rá. A környezetvédelem volt itt is a fő szempont, amire figyelniük kellett. Olyan önfeledten dolgoztak, játszottak, hogy eldöntöttem, máskor is lesz majd hasonló feladat. A kész terepasztalok fölött játszhattak is a kész figuráikkal, tárgyaikkal. 











Összességében tehát igen tartalmasan, vidáman telt az első tematikus napunk. 
Mátét köszöntöttük névnapján ezen a napon még. Sok finomsággal kínálta meg az osztályt. Maradt is még a jövő hétre, így a hiányzók sem maradnak ki belőle. 

Még egy szép képet sikerült megörökítenem Ákosróla héten, aki egyedül olvasott a szünetekben. Megdicsértem érte, és ígertem neki oklevelet az önálló olvasásáért. Buzdítottam a többieket is az olvasásra. 

Önöket is, kedves szülők arra bíztatok, hogy gyermekükkel együtt olvassák a blogot! Gyakorolják így a gyerekek az olvasást. A téma is érdekes, hisz róluk szól!

Kívánok szép vasárnapot!
Szeretettel: Kinga néni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése