Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2017. szeptember 18., hétfő


Negyedik tanítási hét kezdete

Olyan öröm volt reggel megpillantani a gyerekeket, és azt, hogy szívesen jönnek iskolába. Sok szeretetet, ölelést kapunk tőlük.
Első óra testnevelés volt Éva nénivel, ahol sokat játszottak a gyerekek. Külön öröm, hogy ettől a héttől lehet foci edzésre jelentkezni. A Városgazda szervezésében, a mi műfüves pályánkon tartják majd a foglalkozásokat. Erről tudunk tájékoztatót is adni, annak, akit érdekel.
A második órán Brumiról hallhattak mesét a gyerekek, majd a "m" hangot ismertük fel különböző szavakban és hangoztattuk, szótagoltuk azokat.
Az írás óra igazán különleges volt, mert az eddigi betűelemeket összegeztük, gyakoroltuk játékos formában. A finommotorikai gyakorlatok közül a kedvenc az volt, mikor egy betűelemet kellett egymás hátára rajzolással továbbadni, és az utolsó gyereknek a darált kekszbe vázolni. A végén kiderült, hogy sikerült e továbbadniuk helyesen az adott betűelemet.
Eddig tanult betűelemeink:
álló egyenes,
ferde egyenes,
sátortető (két ferde egyenesből)
horogvonal,
felső ívelés (kapuvonal),
alsó ívelés (csészevonal)


A mai napon egy kis statisztikát is végeztünk, már ami a születésnapokat illeti, hiszen méltó helyükre kerültek a gyerekek gyertyái: a szülinapos muffinokba. Leolvastuk róla, hogy három olyan hónap is van, amikor nem ünnepeljük senkinek a születésnapját az osztályban. (április, május, december) Az is kiderült, hogy a január és a szeptember az a hónap, amikor a legtöbb gyerek ünnepli a szülinapját.
Egyébként az olvasás órák elején sokszor levegőgyakorlat gyanánt hangoztatjuk a hónapok neveit egy nagy lélekzetvétellel.

 Szeretettel: Kinga néni

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése