Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2017. szeptember 3., vasárnap

Izgalmas első nap

Oly hamar elrepült a várva vár első nap az iskolában. Minden kisgyerek csillogó szemekkel érkezett és kíváncsian várta a becsöngetést. Első órában mindannyian bemutatkoztunk egymásnak, elmondtuk beceneveinket, meghallgattuk, hogy kinek milyen kedvenc szabadidős tevékenysége van. Külön érdekessége volt az ismerkedésnek, hogy egymás kedvenc játékait is megcsodálhattuk.
Megismerkedtünk Vackorral is, akit az osztályunk tiszteletbeli tagjaként fogadtunk. Ő lesz az, aki mindenkit figyel majd a hét folyamán és egyvalakivel hazamehet a hétvégére.
Mozogtunk is bőven az első órán, énekeltük és eljátszottuk a Mackó, mackó ugorjál... kezdetű dalocskát. Megbeszéltük, hogy melyik a jobb és a bal kezünk, ehhez Robi bácsi egy izgalmas játékot is bemutatott. Majd Pókháló játékot játszottunk, amelyben hálót fontunk fonallal, miközben egymás neveit memorizáltuk, mondogattuk.
Az óra után együtt mentünk reggelizni.
A második órában a csengőszó után megtanultuk, hogyan kell majd jelentenie a heteseknek, miket kell majd a faliújságon kicserélnie (napokat, hónapokat, évszakokat), beállítani az aznapi időjárást, majd megbeszéltük, hogy ki melyik hónapban született, s hogy ezt majd a "Szülinaptárunkban" fogunk jelölni.
Elkészítettük a névtáblákat, és színeztük az Elsős lettem emléklapot.
A harmadik óra is igen izgalmas volt, körbejártuk az iskola épületeit. Elmentünk a titkársághoz, ahol Andi nénivel találkoztunk. Az igazgatói szoba előtt Júlia nénit, Mónika nénit és Elek bácsit találtuk. Elek bácsival beszélgettünk, Júlia néni pedig megdicsérte az osztályt, amiért fegyelmezetten közlekedtünk a nagy épületben. Jutalmul egy lufit is kaptunk. Megnéztük a főépület mosdóit, tantermeit, a tornatermet és a könyvtárat is. Ott István bácsi mesélt a könyves birodalmáról és arról, hogy majd szívesen lát minket ott újra. Visszafele jövet megtanultuk első versünket iskolásként.

Most már én is nagy vagyok,
Iskolába járhatok!
Örülök az új táskának,
Tolltartónak, ceruzának!

A negyedik órában elmondtuk eddigi élményeinket az előző órákról, hogy kinek mi tetszett most a legjobban, majd kimentünk a hátsó udvarra, ahol megkezdődött a játék. 
Zárásként együtt megebédeltünk és már indultunk is haza.
Ilyen tartalmasan telt hát az első napunk és sajnálkoztunk, hogy másnap szombat... :)


Szeretettel: Kinga néni






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése