Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. október 21., vasárnap

Hetedik hetünk

Ismét tartalmasan telt a hetünk. Végre részt vehettünk idén már az első könyvtári óránkon. István bácsival úgy időzítettük az időpontot erre az órára, hogy a gyerekek már tudják a magyar ábécét. Teljesen még nem mindenki tanulta meg, de együtt már jól megy.
István bácsi könyvekkel készült, amiken megnéztük, hogy hol van a szerző, a cím és a kiadó nevének helye. Azt is megnéztük, hol a tartalomjegyzék, hogy mit nevezünk a könyv gerincének, oldalnak, lapoknak.
Szótárakat is megvizsgáltunk, majd kezdődött a kutatómunka. A feladat az volt, hogy próbáljanak megkeresni szavakat az Ablak zsiráfból vagy a Varázslatos világból. Először végig kellett gondolniuk, hogy a keresett szó merre helyezkedhet el a könyvben a szerint, hogy a kezdőbetűje a magyar ábécében merre van. Végül a megtalált szavak jelentését kellett papírra vetni. Egy óra kevésnek is bizonyult, úgyhogy az ének órát is feláldoztuk erre. Igen hasznos volt, sok új ismeretre tettek szert a gyerekek. Köszönjük István bácsinak a fáradozását!
















Kapcsolódva a könyvtárhoz, a héten csoportmunkában dolgoztak a gyerekek az olvasás órákon. A mese témakört kezdtük el megismerni, amiben megbeszéltük, hogy milyen szereplők lehetnek benne, hol játszódhat, hogy általában milyen számok szerepelnek benne, illetve milyen a mese szerkezete. Ügyesen összeszedték az ismereteiket. Használtuk a mesekártyákat, amikből mesét is szőttek a gyerekek.
A szavak folyamatos vizsgálatához: (hangokra bontás, szótagolás, mondatalkotás) egy új játékot vezettem be. Egyszerűen egy popcorn zacskóba tettem a felírt szavakat, amikből húzhattak maguknak. Teljesen oda vannak érte. 😊

A magyar óráinkon, ahogyan írtam is korábban, piros vonalakkal meghúztuk a javítósorokat. Otthoni feladat végigírni a füzeteket. Minden hibát a vonal alatti sorokban kell majd javítaniuk a gyerekeknek.

Az olvasott könyvért oklevél jár kezdeményezés nagyon sikeresnek bizonyul. Ramón és Ákos után Iza és Viki is elolvasták az idei évben már könyveiket. Mutatom a készülő oklevelet.
Azt beszéltük a gyerekekkel, hogy kitesszük a terembe, hogy mindenki jól lássa, milyen sok könyvet olvastak már ki a gyerekek. 


Csodás alkotások születtek a rajz és technikaórákon. 
Rajzon Halloween-i képet, technikán pedig színespapír tépéssel őszi tájat alkottak a gyerekek. Lefotóztam a múlt heti muunkákat is. Csodálják meg őket!















Bulcsú behozott az osztályba egy különleges hangszert. Nagyon örültem neki. Kalimba a neve, és igen nyugtató, kellemes dallamokat tud bárki rajta játszani. Kipróbálhatta mindenki. 

Végezetül pedig szeretnék beszámolni a Péter bácsi (Szonja apukája) által tartott foglalkozásról. A héten két alkalommal hozta Bee-botos játékait a gyerekeknek Péter bácsi. Nagyon jól haladnak a feladatokkal. Újabb táblákkal, robotokkal ismerkedtek a gyerekek. A versenyfeladatokkal is végeztek már. Részt fognak venni egy igazi versenyben is. 
Rengeteg jó ötlet valósul majd meg a közeljövőben, érdemes tehát péntekenként mindenkinek itt maradni délutánonként.
Köszönjük a foglalkozásokat ismét!
A keddi napon készült fotókkal búcsúzom. Nagyon szép, pihentető hosszú hétvégét kívánok!
Szeretettel: Kinga néni






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése