Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. október 14., vasárnap

Hatodik hetünk

Elmúlt hetünk egyik legfontosabb eseménye a szerdai pályaorientációs nap volt. Már napokkal előtte várta mindenki, hogy ellátogassunk a kerületi rendőrségre.
Látogatásunk során nagyon sokan emlegették, hogy felnőttként szívesen lennének majd rendőrök. Nagy élmény volt számukra ez a délelőtt.

Nézzük, hogyan telt ez az izgalmas nap!




Indulás előtt ajándékot készítettünk a minket fogadó rendőröknek.











A helyszínen Kovács Valentina rendőrhadnagy várt minket nagyon sok érdekes és izgalmas programmal.
Elsőként a rendőrök eligazító helyiségében foglaltunk helyet. Minden szolgálat előtt itt kapják meg feladataikat a rendőrök.





A falakat gyerekrajzok  is díszítették. Mint megtudtuk, minden évben van náluk rajzpályázat, amin értékes nyereményeket lehet nyerni.  A rajzok mellett a falakon a rendőri egyenruhák képei díszelegtek.



Meghallgattuk, milyen felszerelésre van szüksége egy rendőrnek. A bilincset mindenki fel is próbálhatta. Egy trükköt is megtanultak a gyerekek, hogy miként lehet hátra bilincsezett kezeket előre varázsolni. 
Szerencsére mindenki könnyen megszabadult végül a bilincstől. Majd a gumibotot is a kezükbe vehették a gyerekek.



























Az eligazító helyiségből a közúti kamerák felvételeinek helyiségébe sétáltunk. Ott két bácsi mutatta meg, hogyan tudják megfigyelni a kerület kameráin keresztül a helytelenül közlekedőket vagy parkolókat. Több helyszínt is felismertek a gyerekek, sőt a kamerák irányítását is megkapták egy kis időre.




A kamerák felvételeinek megtekintése után az egyik legizgalmasabb helyszín: a fogda következett. Nagy izgalommal lépett be mindenki oda. 








A fogda után Valentina néni irodájához sétáltunk. Mutatott nekünk egy térképet, amin különböző jelekkel jelezték, hol milyen jellegű közúti baleset volt az elmúlt hónapokban. 


Az épület egyik végébe érve mindenki ujjlenyomatot készítetthetett. Megtudtuk, hogy a hivatalos eljárás során minden ujjról, illetve a tenyér egészéről szokott lenyomat készülni. A gyerekek viszont csak a mutató ujjukat lenyomatozták. Ez bőven elég is volt, hiszen a tinta elég nehezen mosható le. 















Végül az épületet elhagyva az udvarra mentünk, ahol a megérkezett rendőrautót nézhették meg a gyerekek. Az igen jól felszerelt autóban telefont, nagy lámpát és a gumibot helyét is megtalálta mindenki.




























Talán a képeken làtható, mennyire élvezték a gyerekek a rendőrségi látogatást. Szép élményekkel gazdagodtunk.

A hét elején Jázminka szülinapját ünnepelték a gyerekek Ágota nénivel, melyekről készített képeket megkaptam Ágota nénitől. Elmondásuk szerint jól telt az ünneplés, finom volt a torta. Ezúton is Isten éltesse Jázmint!




Ákos és Ramón megkapta az idei tanév első oklevelét, amely az elolvasott könyveikért járt. Hamarosan mások is végeznek a könyveik elolvasásával, nagy örömünkre. Gratulálok elsőként a két fiúnak!


Hatodik hetünk élménybeszámolója végét a szabadidős játékok felvételével zárom. Még mindig nagy kedvenc a fiúk körében a repülő reptetés. Olyan hajtogatásokat ismernek már, amivel jó messzire tudják a gépeiket reptetni.

Nagyon szép vasárnapot kívánok!
Szeretettel: Kinga néni




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése