Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. április 6., péntek

Két napunk

Rövid, két napos hetünkről néhány történés: Noémi és Zsuzsanna közbenjárásával megkaptuk a gumiszalagokat, melyeket az írás, olvasás órára kértem. Ezúton is köszönöm! Mindenkinek jutott egy darab belőle. Az első feladat az volt vele, hogy a hallott szóban meg kellett figyelni a gyerekeknek egy hangot. Ha hosszan hallották, akkor szélesre kellett húzni a szalagot, ha röviden hallották, rövidre kellett ereszteni a szalagot. Élvezték a játékos feladatot a gyerekek, hiszen gondolkozás közben mozogni is kellett. A szalag használata sokrétű, Robi bácsi is alkalmazni fogja matematika és testnevelés órán is.



Egyébként sok új mondókát tanultunk márciusban is, mostanában leginkább nyelvtörőket mondogatunk olvasás óra elejen. Három kedvence is van az osztálynak. Esetleg otthoni gyakorlásra le is írom:

1. Rokkó a rumos rabló rácsapott egy drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott.

2. Szeretnék szeretni, szerelmet szerezni. Szerelmes szívemet szívednek szegezni. Szólj hát szaporán szívemnek szerelme, szerelmes szívedet szeretni szabad-e!

3. Rózsaszín sündisznócska uzsis zacskója.

Másik fontos történésünk a héten a mesemondó verseny eredményhirdetése volt. Az osztályból Szonja és Viki vett részt az iskolai megmérettetésen. Rövid idő alatt igen ügyesen megtanulták a meséket. Nem volt egyszerű dolguk, ezért külön megdicsérem az összes jelentkezőt osztály szinten. Viki az erős mezőnyben III. helyen végzett. Mindannyiukra nagyon büszkék vagyunk. Egy vidám kép is készült róluk. Íme:

A jövő hetünk is izgalmas lesz. Amit nagyon várunk az a pénteki Minipolisz látogatás. Ma már sok szó esett róla. Reméljük, hogy mindenki jön a jövő héten. E heti kis betegeinknek gyógyulást kívánunk!

Szép, pihentető hétvégét!

Szeretettel: Kinga néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése