Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. március 28., szerda

Tavaszi szünet előtt

A szünet előtti utólsó hét három napja nagyon sűrű volt, már ami a programokat illeti. Végigsorolni is hosszú: Ki mit tud? vetélkedő, Húsvéti nyuszivárás, locsolkodás, rendhagyó iskolai énekóra, Ki mit tud?eredményhirdetés, mesemondó verseny. És persze a tanítási órák, foglalkozások, szülinapozások.
Próbáltam mindent megörökíteni, nézzük időrendben.

Ma reggel megérkezett hozzánk a Húsvéti nyuszi. A gyerekekkel összeszámoltuk, mindenki ötféle csokoládét kapott. Nagy volt az öröm. A két hiányzónknak is eltettük a kis meglepetéseket.




A Húsvéti szünet előtti utolsó nap Jázmin nyuszis öltözékben jött. 



A csokik kiosztása után a locsolkodás kezdődőtt. A lányok szépen sorba álltak, a fiúk külön mindenkit meglocsoltak. Jelentem, senki nem hervad el. A fiúk meg még több csokit zsebelhettek be. 


A locsolkodós első óra után a tornaterembe mentünk. Ott szinte az egész iskola részt vett a rendhagyó énekórán, melyen a Fakutya együttes moldvai és gyimesi dallamokat mutatott be. Mellette megismerkedtünk a koboz, ütőgardon, doromb és a népi furulya hangszerekkel és még táncra is perdültünk. 






A két tartalmas énekóra után maradtunk a tornateremben, ahol aKi mit tud? vetélkedő díjátadója zajlott.
Az osztály nagy örömre Különdíjat kapott a zenés produkció kategóriában a Robi bácsi tanította "Iskolatáska"előadásért. Rózsa Viktória pedig II. helyezett lett a vers kategóriában, iskolai szinten. Mindez hatalmas öröm. A többieknek is, akik szerepeltek az osztályból, nagyon gratulálok. Név szerint: Beleznay Szonja, Burger Márk, Gaál Zsombor, Hajagos Jázmin, Szép-Magyar Izabella.
A szereplésért szaktanári dicséretet kaptak. Szünet után, a helyezésekért pedig osztályfőnöki dicséret várja a diákokat.





Délután mesemondó versenyen vett részt Beleznay Szonja és Rózsa Viktrória. Nagyon ügyesek voltak , annak eredményét is a szünet után tudjuk majd meg. Mesét tanult még Balogh Bogi és Taliga Zétény is. Ők is számíthatnak dicséretre.

Az órákon, az elmúlt napokban  csoportmunkában dolgoztunk. Többen élvezték így a feladatvégzést. Az olvasás órán például egy-egy olvasmányt kellett elolvasni a csapatoknak, majd értelmezni a szöveget. Az olvasottakat illusztrálni kellett egy papíron, majd azzal előadást kellett tartani. Ügyesek voltak.






A szülinapok száma is sok volt a héten. Zétit és Csincsik Bencét ünnepeltük. Isten éltesse őket sokáig ezúton is! Csodaszép, finom tortával kínálták társaikat.





Ígértem a múlt bejegyzésből kimaradt ablakdíszeink képét. Ezzel a nyuszis dísszel kívánok Mindannyiuknak áldott húsvéti ünnepeket. És nagyon szép, pihentető napokat. Házi feladat a pihenés, ami mindenkinek kötelező. :)
Szeretettel: Kinga néni











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése