Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2017. október 10., kedd

Pályaorientációs napunk

Ma volt az iskolai szinten minden osztályban megtartott pályaorientációs napunk. Megbeszéltük, hogy minden embernek van egy pályafutása felnőttként. Mindenki tanul, hogy azután legyen egy hivatása, foglalkozása.
Az első órán arról beszélgettünk, hogy manapság mit dolgoznak az emberek, mik azok a veszélyes foglalkozások, s megbeszéltük azt is, hogy a szülőknek milyen munkáik vannak. Majd áttértünk egy fontos témára, a régi mesterségeket tanultuk meg, hiszen ezekkel manapság is sokat találkozunk például a népmesék világában. Megismerkedtünk a vargával, a szűccsel, a csizmadiával, a fazekassal, a kádárral, a bognárral és a mészárossal, mint mesterségekkel. Utána különböző pásztor tevékenységeket különböztettük meg, hiszen voltak a juhászok, csikósok, gulyások, kondások.
Közben színezőket is díszítettek a gyerekek, amin foglalkozások voltak láthatóak.
A második órában sétálni indultunk. Meglátogattuk a zöldséges nénit, aki mesélt a munkájáról, mindennapos tevékenységeiről. Kaptunk nála zöldségeket, gyümölcsöket ábrázoló színezőt. Majd második úticélként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba mentünk. Vártak már minket, ahol Violetta néni előadást tartott az ő munkájukról, a könyvtári dolgozók mindennapjairól. Természetesen a könyveket is megnézhettük, s még könyvjelzőt is kaptunk ajándékba. Megbeszéltük, hogy máskor is ellátogatunk majd oda, hiszen hamarosan a betűket is megismerjük majd.
Visszaérkezve az iskolába pihenésképpen énekeltünk, majd egy új játékot is megismertünk: Amerikából jöttem... címmel.
Az ebédet már mindenki nagyon várta,amit mesenézés és udvari játék követett.
Nagyon szép, élményekben gazdag napunk volt, sok új ismerettel.


Szeretettel: Kinga néni












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése