Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2017. október 5., csütörtök

Néhány izgalmas dolog a hetünkből

E heti rajzóráink a szüret jegyében teltek. Elsőként dugóval és temperával festettek a gyerekek szőlőszemeket egy egész fürtté. Nagyon élvezték ezt a fajta technikát, megfigyelték, hogy nem csak az ecset lehet a festőeszközünk. Igen szép munkák születtek, amiből kis házi kiállítást is rendeztünk. 
Hasonlóan sikeres volt a mai technika óra is, ahol sünit kellett megformázni a gyerekeknek. Annyira belejöttek, hogy még mókus és egyéb erdei állatok is életre keltek a kezük alatt.
Holnaptól ezek a munkák is bemutatásra kerülnek az osztályunkban, megcsodálhatják majd őket. :)
Említést kell még tennem a Mesemorzsa foglalkozásainkról is, ahol különböző könyvekkel ismerkedhetnek a gyerekek. Elsőként népmeséket olvastam a gyerekeknek, tegnaptól pedig a Vackor az első bében könyvet kezdtük el. Hamarosan be is fejezzük, és azt beszéltem a gyerekekkel, hogy ketten illusztrációt is készíthetnek majd hozzá egy könyv alakú papírra, ami az osztályunk dísze lesz. Minden könyv elolvasásával hasonlóképp járunk majd el. Remélhetőleg sok illusztrált könyv fogja ékesíteni az osztályunkat. Célom az olvasóvá nevelés, a könyvek megszerettetése.

Szeretettel: Kinga néni

Szőlő ábrázolása dugóval

A remek gyurma szobrocskák

Vackor az első bében 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése