Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2017. október 24., kedd

Magyar nyelvi nevelés

A héten elkezdtük a betűk, szótagok összeolvasását. Hangösszevonási feladatokkal kezdtünk, majd a tanult magánhangzókat összeolvastuk a "m" betűvel. Játszottunk a betűfelismerés érdekében "Betű boltos"játékot, amit nagyon élveztek a gyerekek. A szóolvasás előkészítésére pedig szótagokat olvastunk össze. Pl: ma-mi, i-ma; illetve a nagybetűs szótagok közül: I-mi, Mi-mi szavakkal gyakoroltunk.

A Mesemorzsa foglalkozáson, melyeket az ebéd utáni időszakban tartunk, könyveket olvasok a gyerekeknek. Örömmel jelenthetem, befejeztük első könyvünket: Kormos István: Vackor az első bében könyvét. Igazi "vackoros" diáknak alap olvasmányát. Hozzá illusztráció is készült, melyet a könyv tulajdonosa: Szonja és választott társa, Viki készítettek el. Már a jutalomfa felett megtekinthető a kép. Azt tervezzük a gyerekekkel, hogy minden ilyen olvasmány végén illusztrációval gazdagítjuk a termünket, s remélhetőleg sok könyvet kiolvasunk év végéig.

Fontos! Versmondó versenyre készülünk a gyerekekkel. Az osztályból 12-en jelentkeztek bátran a méltó feladatra, hogy megtanuljanak egy verset és kiálljanak az osztály elé. A három kiválasztott azután novemberben mérettetheti meg magát az iskolai versenyen, amit nagy izgalommal várunk. A héten megkapják a gyerekek a verseket, melyeket sokat olvasom majd nekik. Kérem, otthon Önök is gyakorolják velük majd!

Szeretettel: Kinga néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése