Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. november 11., vasárnap

9. tanítási hetünk

Az idei tanév egyik leghosszabb hetén vagyunk túl. Mind feladatokban, mind eseményekben gazdag napokat zártunk. Volt osztályfényképezés, egészségnevelési tematikus nap szombaton, versmondó verseny, kisebb dolgozatok szóval megannyi izgalmas dolog. Nézzük képekben!

Már szinte az első hetekben készülni kezdtünk a házi versmondó versenyünkre. Három lelkes szavaló volt az osztályban. Kitti, Szonja és Viki. A versválogatás nem volt egyszerű. Figyelnünk kellett, hogy életkoruknak megfelelő legyen a témája, a hossza ne legyen se rövid, se nagyon hosszú. Kitti végül Szalai Borbála-Hápi kacsa című versét, Viki Erdős Virág- Négyeshatos versét, Szonja pedig édesapja, Beleznay Péter-Nyolc év című versét szavalta. Utóbbi vers kifejezetten a versmondónak íródott. :)  Mindhárman nagyon lelkesen készültek, és beleadva mindent sikeresen mondták el verseiket.
A végeredményt pénteken hozták nyilvánosságra. Kitti emléklapot, Szonja II. helyezést, Viki pedig I. helyezést ért el a második évfolyamosok kategóriájában. Viki képviseli iskolánkat a kerületi megmérettetésen hamarosan. Mindhármukra nagyon büszkék vagyunk!!!

Itt a gyakorlás képeit láthatják:


A versenyen egy lelkes énekes csapat köszöntötte a versenyzőket:




                                                   A dicső oklevelekkel:






                                                         Kriszti néni adta át a díjakat:





A heti táncóránkon tanultunk egy új táncot, melynek Kecskés a címe. Előtte minden órán játszunk egy kicsit. Így volt ez most is. Az állatos játékot játszottuk. Mindenki választott magának egy állat nevet, amit meg kellett jegyeznünk. A középen álló játékosnak gyorsan meg kellett keresni az elhangzott névhez tartozó gyereket, akinek pedig addigra egy újabb nevet kellett mondania.
Nagyon vicces volt, sokat nevettünk. A gyorsaságot, memóriát fejlesztő feladat volt.





 Az igazi fázós, ködös reggeli ősz érkezett meg a héten. Ennek apropóján Ősz anyót készítettünk technika órán. A haját levelekből készítették a gyerekek, a fejhez illően. Nagyon jó képek sikeredtek.










A szabadidőben többen készítettek levelekből díszeket, Jázminkát lefotóztam alkotásával.


Péter bácsi jött ismét az osztályhoz pénteken. Mesélték a gyerekek, hogy egyre izgalmasabb feladatokat csinálnak már. Várták volna szombatra is. Jövő héten, ha minden igaz csütörtökön látogatja meg a gyerekeket. a délutáni órákban.
Néhány kép e heti foglalkozásról:




Szombaton pedig egészségnevelési tematikus napunk volt. A héten már kaptak a gyerekek friss zöldségeket enni, karalábét, paradicsomot, uborkát. Szombaton pedig beszélgettünk a helyes étkezésről, egészséges ételekről. A tananyaghoz kapcsolódva nyelvtanórán kijavítottuk egy étlap ételeinek helytelenül írt neveit. Sokat nevettünk, mert volt közöttük, rumlileves, gólyásleves, tejszínhabos eperrém, vagy kelpákosztafőzelék, de bombaleves is. :)
Az első órában a környezetünk rendben és tisztán tartása végett kicsit összepakoltuk az osztálytermünkben található szekrényeket. A tisztasági csomagokat rendszereztük, a festékfoltoktól díszelgő ajtót lemostuk. Szép rendet tettünk. Sokkal jobban érezte benne az osztályban magát mindenki. Természetesen szombat lévén a gyerekek behozták játékaikat, a szabadidejükben nagyokat játszottak.


Ilyen tartalmasan telt hát a hetünk. :)
Szép, pihentető vasárnapot mindenkinek!
Szeretettel: Kinga néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése