Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2018. június 9., szombat

El sem hiszem, hogy az utolsó hetünk előtt állunk. Ezen a héten sok háttérmunka is volt az év végével kapcsolatban. Minden felmérő megírásra került. A fáradtságukhoz képest összességében jól teljesítettek a gyerekek.
A teendők mellett sikerült azért egy, két fotót is készíteni a mindennapjainkról.
Gondoltam, így év végéhez közeledve megmutatom, mi mindent szoktak csinálni a gyerekek a napindító előtt, mikor megérkeznek az iskolába.
Ezen a héten a táblára írtak sokat, gyakorolva az írást. Nagyon motiváló számukra.

Ügyességi játékokat is szoktak játszani. Például labdával célba dobni. 

Sokat beszélgetünk is ilyenkor előző napi történésekről. Illetve a héten hajfonás is volt. Reggel jutott eszébe Csengének, hogy táncos foglalkozása lesz, és elfelejtette anya befonni a haját. 😊 Megoldottuk. 🤗

Bogi is megmutatta aranyérmét, melyet a Törpilla kupán nyert. Bogi jár az osztályból egyedül Rita nénihez az iskolába kosarazni. Megdicsértük az egész éves sport tevékenységéért.

Iza és Viki a héten versírásba kezdtek. Két versük is született. Az egyik az évzáróra, melyet Viki elő is fog adni. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! A kis költők rajzban is igen tehetségesek. Le is rajzolták egymást egyik nap. Íme:


A rajzolás egyébként mindenki kedvenc időtöltése. Szonja például az egyik szünetben a pólóján látható cicát ábrázolta igen ügyesen.

A tanórákon leginkább gyakorlunk már, kivéve az írást, ahol is még gyűrjűk a nagy írott betűket. Motivációként itt is a táblánál lehet írni a gyerekeknek. Óra elején kapnak egy betűt, amiből szavakat kell alkotniuk és feírniuk a táblára. Utána megbeszéljük a betűk külalakjának, kapcsolásának helyes írását. Nagyon szeretik ezt a játékot.


Nem sok van már hátra az évből. 
"IÓ!"
látható már a táblánkon. Jövő héten kiegészül még majd öt másik betűvel.
  Furcsa lesz az első osztály utolsó hetét megkezdeni. Kicsit most elérzékenyültem...
Szép hétvégét mindenkinek!

Szeretettel: Kinga néni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése