Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2020. április 23., csütörtök

CSÖTÖRTÖK IV. 23.

Kedves Gyerekek!

Remélhetőleg, még frissen olvassátok a mai bejegyzéseket, hiszen Tollbamondás van ma nyelvtanból kijelölve! Biztosan sokat készültetek rá! Hajrá, csak ügyesen!



NYELVTAN:
A füzeteteket egy teljesen új oldalon kezdjétek, ne látszódjon az előző alkalmak írása! Az óraszám alá írjátok fel: Tollbamondás!
A hanganyagot hallgassátok meg! Írjátok le diktálás után a szavakat, mondatokat! Figyeljetek a helyesírásra, külalakra. Két jegyet kaptok majd értékelésként.



Tollbamondás KATT IDE!


ÉNEK:
A mai alkalommal azt kérem, hogy alkoss 4 ütem hosszúságú ritmussort a tanult ritmusértékek felhasználásával a füzetedbe!
Segítek. Először is nézzük meg, milyen ritmusokat tanultunk.



Ezt a tankönyved 65. oldalán megtalálod. Mindegyik ritmusnak ott a neve, hogy hogyan hangoztatjuk, hogyan írjuk. Sőt az utolsó oszlopban az értékét is látod. 

4-es ütemmutatóval, 8
 ütemet fogunk írni.

A videóban segítek Neked! Dolgozz velem!



_______


Érdekesség, információ

A tollbamondásról eszembe jutott, hogy ebben a mai digitális világban milyen sokat kell billentyűzettel írnunk. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjatok gépelni, érdekességképp mutatok egy rajzot. Színekkel van jelölve, hogy melyik billentyűt melyik ujjaddal célszerű leütni. Így időt spórolhatsz. Amikor jól begyakorlod, egy idő után villámgyorsan fog menni a gépelés. Tízujjas vakírás a neve.


Jó tanulást kívánok!

Szeretettel,

Kinga néni

Kelt.: Bp., 2020. IV. 23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése