Mottónk



"Minden gondolatunk, minden tervünk
azt célozza: hogy lehetne benneteket
vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
/Karácsony Sándor/

2019. április 8., hétfő

Huszonkilencedik, harmincadik hetünk

Az elmúlt két hetünkben köszöntöttünk három diákunkat születésnapjuk alkalmából. Zétit, Csincsik Bencét és Ákost. Sajnos, Ákos ünnepléséről nem készültek képek. :(
Isten éltesse őket nagyon sokáig!


















A gyerekek tavaszi alkotásai is bővültek az elmúlt hetekben. Szép, látványos munkák készültek, mikor liliomokat készítettünk technika órán.  Gyönyörűek lettek! Egyébként most nagyon sok órán tanulunk a tavaszi virágokról. A mesék is arról szólnak olvasás órákon, sok memória gyakorlatot, párosítót játszunk a témában.


A tananyagok témáin túl szinte minden héten előkerülnek a gyerekek által jól ismert és szeretett témakörök, melyekről továbbra is nagy örömmel mesélnek egymásnak a gyerekek. Kvázi kiselőadásokat tartanak belőlük. Ilyen volt például Máté előadásában a tömegközlekedési eszközök bemutatása. Csodálattal hallgattuk szavait, szemléltük tárgyait a témában. Köszönjük felkészülését!








Érdekes, kreatív feladata volt a gyerekeknek az egyik olvasás órán. Verseket, rímeket kellett faragniuk a tavasz témakörében. Kiváló alkotások születtek. Párban dolgoztak, majd felolvasták az osztálynak. Van egy verses füzetünk is, melybe gyűjtjük a költeményeket. 


Szeretnek a gyerekek büszkélkedni díjaikkal, amit persze nagy örömmel hallgatunk. Legutóbb Noel hozta be megmutatni érmeit, okleveleit. A felsorolásból nem hagyta ki társait sem, akikkel együtt űzik a focit. Készült róluk is csapatkép. Bár az elmúlt héten volt némi összetűzés a fiúk körében a pályán, szabad játék közben, beszélgettünk velük a sportszerű játékról, csapatszellemről. 



A csodás tavaszi időben nem maradhat el az önfeledt játék sem a tanulás mellett. Olyan jó látni, mikor csoportban, együtt találnak ki kreatív játékokat. Itt például egy kunyhó építését láthatják.

Nagy esemény történt ismét az iskolánkban. Pénteken volt a Gulner Gála a Rózsa Művelődési Házban. Gőzerővel készültünk rá az osztályban Vikivel és Szonjával. Prózát és verset hallhatott előadásukban a nagyérdemű. Olyan jó, hogy az egész osztály lelkesen támogatta őket a felkészülési időszakban. Mindig megdicsérik, bátorítják őket. Büszkék vagyunk rájuk! Hajrá lányok! Előadásukat az iskola honlapján meg is tekinthetik.




Most pedig javában készülünk az édesanyák köszöntésére. Reméljük, májusban nagy örömöt okozunk vele!

Szeretettel: Kinga néni





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése